Bonnier Audio, 2024-08-15

Foto: Rickard L. Eriksson

Sommarens mest lyssnade författare och ljudbok på Storytel

Sannerligen ingen sommar utan Jungstedt! Storytels lyssnare har fängslats av ond bråd död i den gotländska idyllen. Mari Jungstedt är säsongens mest lyssnade författare på Storytel Sverige. Den mest lyssnade ljudboken är hennes spänningsroman Den sista utposten, i uppläsning av Katarina Ewerlöf.

Foto: Rickard L. Eriksson

Den sista utposten utkom i början av juni och seglade direkt upp på topplistan. Mari Jungstedt intog även första platsen som sommarens mest lyssnade författare.

Här är hela listan över sommarens ljudboksfavoriter.

En av Sveriges mest framgångsrika spänningsförfattare

Sedan debuten med Den du inte ser har Mari Jungstedt etablerat sig som en av Sveriges mest framgångsrika spänningsförfattare. Hennes böcker har sålt i 7,5 miljoner exemplar bara i Sverige och har översatts till ett tjugotal språk.

Artonde boken om Anders Knutas, Karin Jacobsson vid Visbypolisen

En gråmulen sensommardag hittas en kvinna ihjälskjuten utanför ett ödetorp vid Petesviken. Fyrabarnsmamman Gabriella Rönning var en lågmäld person utan fiender. Varför har hon mördats?

Kommissarie Anders Knutas ställs inför ett obegripligt fall, som leder till fasansfulla upptäckter långt ute på den gotländska landsbygden. Samtidigt brottas han med sin nya livssituation – att försöka få ihop det stundande pensionärslivet med rollen som småbarnsförälder. Hans kollega och livspartner Karin Jacobsson är hemma med den gemensamma bebisen, vilket inte hindrar henne att göra efterforskningar på egen hand.

Men medan jakten på gärningsmannen pågår planeras fler dåd i det tysta från en avlägsen och otillgänglig del av ön.